Wat is spackspuitwerk
Om goed te kunnen begrijpen wat de term spackspuitwerk nu eigenlijk precies inhoudt leggen wij u graag wat meer over onze werkzaamheden uit. Want wat is spackspuitwerk nu eigenlijk precies? Hoe wordt het aangebracht? Welke voordelen brengt het met zich mee? En van welk materiaal is het eigenlijk precies gemaakt? Wij leggen dit graag aan u uit zodat ook voor u glashelder is waarom dit de meest gekozen methode is voor de afwerking van wanden en plafonds! De vele voordelen die het spackspuitwerk met zich meebrengt maakt deze methode dan ook tot een echte winnaar.
Wij vertellen u dus graag eerst wat spackspuitwerk nu eigenlijk precies is, en dit kunnen we u het beste op de volgende manier uitleggen. Spackspuitwerk is simpel gezegd een methode om wanden en plafonds af te werken waarbij er gebruik gemaakt wordt van een structuur laag in de door de klant gewenste dikte om een wand of plafond de gewenste uitstraling te geven. Dit is een duurzame en bestendige manier van afwerken en zorgt dan ook voor een verbluffend resultaat.
Zelf werken wij met het hoogstaande en gerenommeerde merk Brander voor al ons spackwerk, een zeer bekende naam binnen ons vakgebied welke dan ook garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit afwerking. Wij werken dan ook ontzettend graag met dit merk aangezien het werkelijk waar een prachtig en hoog kwalitatief resultaat oplevert! Het merk Brander biedt schitterende kwaliteit pleisterwerk aan in verschillende gradaties. Op deze manier kunnen wij dus altijd het juiste materiaal voor uw opdracht bieden. Door voor ons spackspuitwerk voor Brander te kiezen bent u als onze klant ook meteen gegarandeerd van een hoogwaardige afwerking van perfecte kwaliteit!
Hoe brengen wij het spackspuitwerk aan?
Nu u een beter beeld heeft van wat spackspuitwerk nu eigenlijk precies is en welk merk en materiaal wij hiervoor gebruiken is het tijd om u ook wat meer wegwijs te maken in onze werkzaamheden. Wij vertellen u dan ook graag hoe het aanbrengen van het spackspuitwerk in zijn werk gaat zodat u een nog beter beeld van onze werkwijze kunt krijgen!
Voordat wij beginnen met het aanbrengen van het spackspuitwerk is het heel erg belangrijk dat er voldoende aandacht aan de ondergrond besteedt wordt. Vaak zien we bij de zogenoemde knakenspuiters dat ze hier nogal eens aan voorbij gaan en maar zo snel mogelijk zoveel mogelijk meters willen maken. Dit is ontzettend zonde en ook absoluut niet aan te raden. Als de ondergrond namelijk niet op de juiste wijze behandeld is kan dit veel problemen geven voor de langere termijn en er dus ook voor zorgen dat het spackspuitwerk moeite heeft om te hechten. U kunt zich vast wel voorstellen dat dit grote gevolgen kan hebben en dat er hierdoor dus ook grote schade aan het spackspuitwerk kan ontstaan. Hierbij gaat dan ook echt het gezegde “goedkoop is duurkoop” op helaas.
Bij het aanbrengen van spackspuitwerk streven wij dus altijd naar het beste resultaat, wel is dit afhankelijk van een aantal factoren waarbij de ondergrond dus een hele belangrijke is. Het is dan ook enorm belangrijk dat de ondergrond eerst goed geprepareerd wordt voor het hoogst haalbare eindresultaat. Wij hebben dan ook een jarenlange ervaring in het repareren en preparen van de ondergrond voordat het spackspuitwerk wordt aangebracht. Onze jarenlange ervaring en expertise op dit gebied maken ons dan ook zo uniek. Wij zorgen er altijd voor dat een poederende of verontreinigde ondergrond weer stabiel en daadkrachtig genoeg zal zijn om het spackspuitwerk te kunnen dragen! Voor een mooi eindresultaat is het van groot belang dat het spackspuitwerk goed kan hechten aan de ondergrond en dat is toch echt enkel bij een goed geprepareerde ondergrond het geval! Daarnaast is het natuurlijk ook van groot belang dat de ondergrond eerst gestuukt wordt voordat het spackspuitwerk er vervolgens op aangebracht kan worden. Ook dit zorgt weer voor het mooiste en kwalitatief hoogste resultaat en dat is natuurlijk wel waar wij voor gaan!
Als de ondergrond dus eenmaal goed geprepareerd is dan kan het spackspuitwerk toch echt beginnen. Dit gaat dan ook als volgt in zijn werk. Wij beginnen eerst met het egaal maken van de ondergrond, dit doen wij met de zogenoemde meslaag. Dit is een laag die bestaat uit kalk en kunsthars. Deze laag dient ervoor om eventuele oneffenheden weg te werken en het is belangrijk dat dit gebeurd voordat de afwerking laag eraan te pas komt, de zogenaamde afkorrellaag. De afkorrellaag kan nooit zonder de meslaag aangebracht worden, deze twee componenten heb je dan ook echt samen nodig om tot een mooi eindresultaat te komen!
De afkorrellaag is uiteindelijk heel toonaangevend want deze bepaald vervolgens de structuur van het spuitwerk. Hierin heeft u bij ons gelukkig een ruime keuze, van extra fijn Diamant-spuitwerk tot grof spuitwerk en alles wat daartussen in zit. Zoals u ziet bieden wij u meer dan genoeg keuze. Op deze manier is ons aanbod dan ook meteen zeer compleet en divers, dit zorgt er vervolgens weer voor dat u altijd een vorm van spackspuitwerk kunt vinden bij ons die bij uw wensen past.
Als de afkorrellaag eenmaal is aangebracht dan is het spackspuitwerk compleet. Wel is het zo dat er dan natuurlijk nog een droogtijd nodig is en nazorg. Maar als ook deze twee elementen voorzien zijn dan is uw spackspuitwerk in topconditie en bent u er helemaal klaar voor om van het eindresultaat te genieten!
De droogtijd van spackspuitwerk
Als het spackspuitwerk eenmaal op de muur zit dan is het tijd voor de droogtijd van het spackspuitwerk. Ook dit is weer een heel belangrijk onderdeel waar zeker voldoende aandacht aan besteed moet worden. Als het spackspuitwerk namelijk niet voldoende kan drogen brengt dit ook weer allerlei problemen met zich mee. Alleen op deze manier kunnen wij garanderen dat wij echt goed spackspuitwerk afleveren. Door het gehele proces te doorlopen en ieder onderdeel van het proces ook de benodigde aandacht en zorg te geven!
De droogtijd van spackspuitwerk bedraagt dan ook 2 dagen. Binnen deze twee dagen is het belangrijk om de ruimte waarin het spackspuitwerk is aangebracht goed te ventileren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een raam op een kiertje te zetten en de deuren open te houden. Zorg er wel altijd voor dat deze niet tegen het spackspuitwerk aan kunnen slaan of stoten, dit zou natuurlijk enorm zonde zijn.
Ook is het belangrijk om de droogtijd van het spackspuitwerk niet te forceren. We zien bijvoorbeeld vaak dat dit gebeurd door middel van het aanzetten van een bouwdroger. Bij spackspuitwerk raden wij dit dus absoluut af aangezien dit kan zorgen voor zogenaamde krimpscheurtjes in het spackspuitwerk en deze wil je liever voorkomen! Voldoende ventileren is dan ook een must, hiermee zorg je ervoor dat het vocht uit de ruimte gaat en het spackspuitwerk op de juiste manier kan drogen. Het is vooral aan te raden om hier ook echt de tijd voor te nemen. Als het spackspuitwerk namelijk niet voldoende gedroogd is voordat je het vervolgens in gebruik neemt kan dit op de langere termijn voor allerlei problemen en schade zorgen. Gelukkig kunnen deze door voldoende droogtijd voorkomen worden.