stucwerk


De mogelijkheid voor stucwerk

Ondanks dat onze hoofdwerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van spackspuitwerk voor zowel wanden als plafonds kunt u bij ons in ook terecht voor stucwerkzaamheden mocht hier vraag naar zijn. Samen met u kijken wij graag naar de mogelijkheden en naar welke werkwijze het beste bij uw wensen past. Op deze manier komen we samen met u tot een passend resultaat. Neemt u dus gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden! Wij helpen u graag op weg met deskundig advies.

Wat is het verschil tussen spackwerk en stucwerk

In de woning en utiliteitsbouw bestaat er vaak de wens voor netjes afgewerkte wanden en plafonds. Dit is ook niet zo verwonderlijk want een nette afwerking van wanden en plafonds zorgt dan ook vaak voor de finish in touch van een ruimte en maakt dan ook een wezenlijk verschil!

Maar als u dan vervolgens op zoek gaat naar de beste wijze om deze afwerking te realiseren gaat er een wereld voor u open en komt er een berg aan informatie op u af. Het kan dan lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien en de juiste keuze te maken terwijl dit nu juist zo belangrijk is.

Gelukkig bent u nu bij ons terecht gekomen, onze jarenlange expertise op het gebied van spackwerk geeft u de zekerheid van netjes afgewerkte wanden en plafonds. Van grote oppervlakten tot kleine oppervlakten en alles er tussen in, het is allemaal mogelijk en uiteraard ook nog eens met het gewenste resultaat. Onze vakmensen zorgen dan ook voor een hoge kwaliteit afwerking en een prachtig eindresultaat.

Graag vertellen wij u dan ook wat meer over spackwerk. Wat is het precies, hoe wordt het aangebracht en wat zijn de grote voordelen van het kiezen voor spackwerk om wanden en plafonds netjes af te werken. Maar ook geven we u graag antwoord op de vraag wat nu precies het verschil is tussen spackwerk en stucwerk aangezien hier vaak wat verwarring over ontstaat.

Daarnaast vertellen wij u graag over onze werkwijze en met welk hoogstaand merk wij zo graag werken om te zorgen voor een hoogwaardig eindresultaat volledig naar wens van de klant!

Het verschil tussen spackwerk en stucwerk

Ten eerste leggen we u graag even het verschil uit tussen spackwerk en stucwerk. Spackwerk zorgt voor een mooie en nette afwerking van uw wanden en wordt door onze vakmensen zeer vakkundig aangebracht. Het spackwerk bestaat eigenlijk uit twee lagen, de meslaag en de structuur laag. De meslaag heeft een dikte van ongeveer 1 a 1,5 mm en daar bovenop komt vervolgens de structuur laag. Stucwerk is ongeveer 5 mm dik en dit maakt stucwerk dan ook meteen prijziger dan spackwerk doordat er meer materiaal voor nodig is.

Spackwerk wordt machinaal aangebracht op de wand en zorgt voor een perfecte afwerking. Stucwerk kan zowel machinaal als met de hand worden aangebracht waarbij er voor grotere oppervlaktes vaak voor het machinaal aanbrengen van stucwerk gekozen wordt. Het is goed om te weten dat spackwerk eigenlijk niet zonder stucwerk kan. Het mooiste resultaat krijg je dan ook als de wand eerst gestukadoord is waarna er vervolgens een mooie spackwerk laag wordt aangebracht om het plaatje compleet te maken en te zorgen voor een schitterende afwerking.

Alhoewel onze hoofdwerkzaamheden bestaan uit het vakkundig aanbrengen van spackwerk kunnen wij in sommige gevallen ook wel degelijk het stucwerk voor u verzorgen, vraagt u dan ook gerust naar de mogelijkheden wij denken graag met u mee om samen tot het beste eindresultaat te komen!

Hoe gaat het spackwerk in zijn werk?

Om een nog beter beeld van onze werkzaamheden te krijgen leggen wij u graag uit hoe het spackwerk in zijn werk gaat! Zoals wij net al aangaven werkt het namelijk het beste als de wand eerst gestuct is, hierdoor ontstaat er een fijne ondergrond waar vervolgens het spackwerk op aangebracht kan worden! Het spackwerk zorgt dan voor een mooie afwerking van de wand of het plafond met een structuur laag in de door de klant gewenste dikte.

Het voorafgaande stucwerk wordt vaak met de hand aangebracht en heeft een dikte van 5 mm, bij grotere oppervlaktes wordt dit vaak machinaal gedaan. Als het stucwerk droog is dan is de basis gelegd voor het aanbrengen van het spackwerk en kan de afwerking beginnen!

Bij het aanbrengen van spackwerk streven wij altijd naar het beste resultaat, wel is dit afhankelijk van een aantal factoren waarbij de ondergrond dus een hele belangrijke is. Het is dan ook enorm belangrijk dat de ondergrond eerst goed geprepareerd wordt voor het hoogst haalbare eindresultaat. Wij hebben dan ook een jarenlange ervaring in het repareren en preparen van de ondergrond voordat het spackwerk wordt aangebracht. Onze jarenlange ervaring en expertise op dit gebied maken ons dan ook zo uniek. Wij zorgen er altijd voor dat een poederende of verontreinigde ondergrond weer stabiel en daadkrachtig genoeg zal zijn om het spackwerk te kunnen dragen! Laat u dan ook niet misleiden door aanbieders die beweren dat het spackwerk over elke ondergrond aangebracht kan worden, dit is duidelijk niet het geval en zal op de lange of korte termijn dan ook zeker voor problemen gaan zorgen. Voor een mooi eindresultaat is het van groot belang dat het spackwerk goed kan hechten aan de ondergrond en dat is toch echt enkel bij een goed geprepareerde ondergrond het geval!

Als eerste maken wij de ondergrond dan ook egaal en dit gebeurd met de zogenaamde meslaag, deze bestaat uit kalk en kunsthars. Hiermee werken wij eventuele kleine oneffenheden weg voordat de afkorrellaag eraan te pas komt. Deze volgt namelijk de meslaag op en dient als afwerking. De afkorrellaag bepaalt dan ook de structuur van het spuitwerk. Hierin heeft u de keuze van extra fijn Diamant- spuitwerk tot grof spuitwerk en alles wat daar tussenin zit. Dit maakt ons aanbod dan ook zeer compleet en divers en zorgt ervoor dat wij altijd aan uw wensen kunnen voldoen! Wij kijken dan ook graag samen met u naar de mogelijkheden en welke vorm het beste bij uw wensen past!

Brander, van hoogstaande kwaliteit

Wij werken met het hoogstaande en gerenommeerde merk Brander, een zeer bekende naam binnen ons vakgebied welke dan ook garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit afwerking. Wij werken dan ook ontzettend graag met dit merk aangezien het werkelijk waar een prachtig en hoog kwalitatief resultaat oplevert!

Van het merk Brander zijn er drie verschillende spackwerk materialen waar wij graag mee werken. Dit zijn Crystal, Briljant en Diamant. Al deze drie materialen hebben zo hun eigen eigenschappen en verschillen in hardheid, de hardheid loopt op van Crystal naar Diamant.

We beginnen met Brander Crystal ,een spuitpleister van superieure kwaliteit. Welke met name gebruikt wordt voor de afwerking van wanden en plafonds. Dit maakt Brander Crystal dus zeer geschikt voor het egaliseren en afwerken van wanden in zowel de woning als utiliteitsbouw. Ook is Brander Crystal in combinatie met handgips zeer geschikt voor repareer werkzaamheden en is de pleister direct toe te passen op vrijwel alle vlakke en gladde minerale ondergronden. U kunt zich vast wel voorstellen dat deze eigenschappen Brander Crystal tot een zeer veelzijdig en gewild materiaal maken.

De kenmerken van Brander Crystal  zijn dan ook dat het een zeer hard materiaal is en aankleurbaar. De toepassingsvorm is binnen, en het geeft een matte glans, de kleuren van het materiaal zijn wit en licht.

Brander Briljant is een spuitklare, kalk en oplosmiddelvrije sierpleister. Deze sierpleister wordt vooral toegepast op plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan bijvoorbeeld de duurzaamheid, hardheid en reinigbaarheid van een oppervlakte. Brander Briljant is door en door gekleurd en de decoratieve structuur kan dan ook naar wens worden gevarieerd van fijn tot  grof.

De kenmerken van Brander Briljant zijn met name de grote inwendige hardheid en slijtvastheid van het materiaal. Maar ook het feit dat het materiaal zeer stootvast is, milieuvriendelijk en zorgt voor een naadloze afwerking. Ook is het heel fijn dat het materiaal goed reinigbaar is en dat je de keuze hebt uit decoratieve structuureffecten. En als kers op de taart is het materiaal ook nog eens DUBOkeur gecertificeerd.

Tot slot werken we ook nog met Brander Diamant, dit is een verspuitbare sierpleister welke vooral veel in de Nederlandse bouw wordt gebruikt als afwerking. Het fijne aan dit materiaal is namelijk dat je er snel en praktisch veel meters mee kunt maken. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een regelmatig spuitbeeld wat weer resulteert in een strak en egaal eindresultaat!

Naast dat het een zeer veelzijdig en verspuitbare sierpleister is zorgt dit er wel voor dat de Brander Diamant echt uitblinkt!

Een opvallend kenmerk van Brander Diamant is dat het een bijzonder fijne en egale structuur heeft wat dus voor een zeer bijzondere afwerking zorgt. Ook kan de Brander Diamant op verschillende manieren worden toegepast zowel binnen als buiten en is het een zeer hard en stootvast materiaal. Om het helemaal af te maken garandeert Brander Diamant ook nog eens een zeer duurzaam eindresultaat!

Zoals u dus kunt zien zijn er drie verschillende Brander materialen waar wij zeer graag mee werken en welke voor een hoge klanttevredenheid zorgen en een zeer hoge kwaliteit! Enkel het beste is goed genoeg voor onze klanten en dit mooie merk past dan ook volledig bij onze visie!

De grote voordelen van spackwerk

Zoals u dus wel kunt zien werken wij met hoogstaande materialen waarmee wij het spackwerk voor u verzorgen. Maar wat zijn dan eigenlijk de grote voordelen van spackwerk? En waarom kiezen zoveel mensen voor deze manier van afwerking? Wij leggen u dit graag even uit zodat ook u al snel overtuigd zal zijn voor de keuze voor spackwerk.

Spackwerk heeft namelijk een aantal hele fijne kenmerken wat het tot een ontzettend prettige werkwijze maakt! Ten eerste zorgt het voor een zeer nette en volledige afwerking van wanden en plafonds. Na het aanbrengen van spackwerk bent u dus helemaal klaar en zijn uw wanden afgewerkt volledig naar wens.

Daarnaast is het spackwerk ook nog eens een tijdsbestendige en dus duurzame keuze. Doordat het sterk en hard en stootvast materiaal is gaat het ontzettend lang mee en kunt u dus ook zeer lang van uw spackwerk genieten, dit maakt het de investering dan ook meer dan waard! Dit maakt het tevens extra belangrijk om het spackwerk echt door vakmensen aan te laten brengen die door hun ervaring en expertise weten wat zij doen en zo voor een hoogstaand eindresultaat kunnen zorgen!

Vakmanschap en hoge kwaliteit is wat wij leveren

Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat het aanbrengen van spackwerk echt vakwerk is dat dan ook zeer zeker door ervaren vakmensen gedaan dient te worden. Alleen op deze manier bereikt u het mooiste en beste resultaat en bent u verzekerd van een goede kwaliteit spackwerk waar u zeer lange tijd plezier van kunt hebben.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u deze gewenste kwaliteit dan ook zeer zeker bieden. Daarnaast werken wij met het zeer hoogwaardige en gerenommeerde merk Brander, waardoor de kwaliteit van het spackwerk zeer zeker gewaarborgd is. Daarnaast bieden wij ook nog eens de verschillende opties van het merk Brander aan waardoor u altijd de vorm van spackwerk kunt kiezen welke het beste bij uw wensen past. Samen met u kijken wij dan ook graag naar de mogelijkheden zodat wij de beste optie voor uw situatie kunnen bieden welke zal leiden tot een voortreffelijk resultaat.

Ook besteden wij veel aandacht aan de ondergrond zodat deze goed geprepareerd is en het spackwerk ook zeer goed kan hechten, dit alles voor het bereiken van het beste resultaat! Enkel met een goede voorbereiding, vakkennis, expertise en een goede kwaliteit materialen kan er dan ook een gewenst eindresultaat bereikt worden. Wij hebben al deze factoren ruim voldoende in huis en kunnen u dan ook spackwerk aanbieden van de hoogste kwaliteit.

Mocht u ook op zoek zijn naar een mooie en nette afwerking voor uw wanden en plafonds zowel in de woning als utiliteitsbouw, twijfelt u dan ook niet langer en kies ook voor een hoogwaardige en bestendige afwerking van uw wanden en plafonds en kies voor spackwerk. Neemt u gerust contact met ons op zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden zodat ook u binnenkort kunt genieten van prachtige wanden en plafonds met een hoogwaardige en vakkundig aangebrachte  spackwerk afwerking! U zal versteld staan van het resultaat en het geeft iedere ruimte dan ook echt een schitterend eind resultaat!